Alegerile locale noi: cinci localități și-au ales primarii, iar în trei – va fi turul doi
Full Article 2 minutes read

Alegerile locale noi: cinci localități și-au ales primarii, iar în trei – va fi turul doi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi pentru funcția de primar din 29 mai. Potrivit datelor, cinci localități și-au ales primarii, în trei – în care niciunul dintre candidați nu a acumulat mai mult de 50% din voturile exprimate – va avea loc turul doi peste două săptămânii.

Astfel, în satul Moara de Piatră, raionul Drochia, primar a devenit Valentina Bejenaru, candidat din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care a acumulat 64% din voturile alegătorilor.

În comuna Horodiște, raionul Rezina, 89% dintre alegători au votat pentru candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Dorel Iurcu.

În satul Tătărești, raionul Strășeni, cele mai multe voturi, peste 64%, le-a acumulat candidatul Partidului Puterea Oamenilor, Vladimir Celeev.

În satul Hagimus, raionul Căușeni, primar a devenit Veaceslav Cucerov, candidat de la Partidul Liberal Democrat, acumulând 59% din voturi.

În satul Zăicani, raionul Râșcani, primar a devenit Victor Tăbîrța, de la Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, după ce a acumulat 91% din sufragii.

În alte două localități din țară – comuna Lozova, raionul Strășeni și comuna Bobeica, raionul Hâncești – au fost organizate alegeri pentru componența consiliilor locale. Astfel, potrivit CEC, în comuna Bobeica, raionul Hâncești, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr” a obținut 8 mandate de consilier local, iar Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 5.

În comuna Lozova, raionul Strășeni, Partidul Liberal Democrat din Moldova a obținut 9 mandate de consilier local, Lozovanu Nicolae – Candidat Independent – 1 mandat, Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” – 4 mandate și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 1 mandat.

Peste 2 săptămâni, în 3 localități din Republica Moldova va avea loc turul doi al alegerilor locale noi. Acestea sunt satul Zastânca, raionul Soroca, satul Glinjeni, raionul Fălești, și în comuna Ghetlova, raionul Orhei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: