CEC-ul Găgăuziei se spală pe mâini? De ce Guțul nu va fi sancționată după interpretarea în rusă a imnului autonomiei de către Baskov, Kirkorov și Mihailov
Full Article 2 minutes read

CEC-ul Găgăuziei se spală pe mâini? De ce Guțul nu va fi sancționată după interpretarea în rusă a imnului autonomiei de către Baskov, Kirkorov și Mihailov

Comisia Electorală Centrală (CEC) a Găgăuziei informează că Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de bașcan, nu va fi sancționată pentru piesa „Родина моя” – o versiune în limba rusă a imnului autonomiei, pe care au interpretat-o în ajunul turului doi de alegeri al bașcanului Găgăuziei cântăreții ruși Nikolai Baskov, Filip Kirkorov și Stas Mihailov. CEC susține că nu ar avea competențele necesare.

„Depistarea și sancționarea concurenților electorali pentru implicarea unor persoane, care nu sunt reprezentanți ai campaniei electorale, nu intră în competența CEC a Găgăuziei. Din explicațiile Evgheniei Guțul, filmulețul video a fost filmat de pe un smartphone obișnuit și editat cu ajutorul unei aplicații gratuite”, au declarat reprezentanții CEC pentru Nokta.

Amintim că în videoclip Nikolai Baskov și Filip Kirkorov poartă tricouri cu mesaje elctorale. „Șor – victorie pentru Găgăuzia” și  „Votul pentru Guțul – încredere în viitor”, scrie pe articolele vestimentare.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ilan Șor, care este condamnat în dosarul „Frauda Bancară”, le-a mulțumit cântăreților pentru că au interpretat imnul autonomiei într-o manieră „inedită”.

De menționat că locuitorii din Găgăuzia sunt așteptați astăzi la urne pentru a-și alege bașcanul. Pentru funcție luptă candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor din Moldova, Grigorii Uzun și candidata Partidului „ȘOR”, Evghenia Guțul. Potrivit Nokta, secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00, fără incidente. Locuitorii regiunii sunt așteptați la vot până la ora 21:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: