Cehia va deschide oficiul unui atașat militar în Moldova. Fiala: „Ne aprofundăm cooperarea în domeniul apărării”
Full Article 2 minutes read

Cehia va deschide oficiul unui atașat militar în Moldova. Fiala: „Ne aprofundăm cooperarea în domeniul apărării”

Cehia va deschide în Moldova oficiul unui atașat militar. Sediul urmează a fi inaugurat în luna august, curent, a declarat prim-ministrul ceh Petr Fiala. Oficialul susține că astfel va fi facilitat schimbul de informații în domeniul securității și apărării între cele două țări.

„Companiile Cehiei sunt bine echipate pentru a ajuta Moldova să își echipeze forțele apărării. Cunoaștem că Republica Moldova acum este pe cale de a moderniza domeniul apărări, securității. Cunoaștem că urmează a fi instalat un radar pentru siguranța aeriana a Moldovei, iar în august chiar vom deschide un nou oficiu pentru un atașat militar al Cehiei în Republica Moldova, pentru a putea aprofunda în continuare cooperarea bilaterală și în domeniul apărării. Acest lucru va face mai simplu și schimbul de informații în acest domeniu”, a declarat premierul ceh de la Chișinău.

Petr Fiala a declarat, în cadrul conferinței susținute în comun cu premierul Dorin Recean, că Cehia susține parcursul european al Republicii Moldova, sprijinul oferit de NATO țării noastre, precum și eforturile Moldovei de a-și consolida capacitățile de apărare. „Relațiile dintre Republica Moldova și Cehă devin tot mai puternice” – a spus el, menționând că își dorește o mai bună cooperare între cele două țări în domenii cheie cum ar fi economie, securitate, energie, infrastructură, agricultură sau transport.

La rândul său, prim-ministrul Recean a mulțumit Cehiei pentru tot suportul oferit Republicii Moldova de-a lungul anilor, inclusiv pe calea aderării la UE. „Cehia mereu a susținut Moldova. Vă mulțumesc că suntem împreună și că sunteți alături de noi”, a declarat Recean.

În ultimii ani, Cehia a susținut mai mult de 50 de proiecte, implementate în Moldova în diferite domenii, în valoare totală de peste 14 milioane euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: