Cei care s-au vaccinat cu doza booster, având schema primară cu Janssen, trebuie să descarce repetat certificatul COVID
Full Article 1 minutes read

Cei care s-au vaccinat cu doza booster, având schema primară cu Janssen, trebuie să descarce repetat certificatul COVID

Ministerul Sănătății al R. Moldova anunță că a ajustat, în conformitate cu cerințele UE, normele de codificare a dozelor de rapel în certificatele de vaccinare, în contextul în care, recent, regulile au fost adaptate de Comisia Europeană. Astfel, persoanele care și-au administrat doza booster, având schema primară cu vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), trebuie să descarce repetat certificatul.

Deținătorii certificatelor COVID vor obține, astfel, varianta modificată și acceptată de autoritățile UE.

La finele lunii decembrie 2021, Comisia Europeană a adaptat normele de codificare a dozelor de rapel în certificatele de vaccinare pentru a se asigura că poate fi făcută diferența dintre certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma administării unei doze de rapel.

Dozele de rapel se înregistrează: 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de două doze și 2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: