(VIDEO) Cei doi moldoveni implicați în accidentul aviatic din Grecia sunt în viață
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Cei doi moldoveni implicați în accidentul aviatic din Grecia sunt în viață

Cei doi moldoveni care se aflau la bordul unui elicopter care s-a prăbușit în marea Egee, în timp ce participa la o operațiune de stingere a unui incendiu, au supraviețuit și beneficiază de tratament medical. Informația a fost confirmată, pe 14 iulie, de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul ambasadei țării noastre la Atena, continuă să asigure comunicarea cu autoritățile elene în legătură cu prăbușirea unui elicopter în timpul participării la stingerea incendiilor din apropierea insulei Samos, Grecia.

Operațiunea de căutare a membrilor echipajului s-a încheiat în noaptea zilei de 13 iulie, iar potrivit Gărzii de coastă elene se confirmă identitatea a doi cetățeni moldoveni care au supraviețuit accidentului și primesc asistența medicală necesară.

„Ambasada Republicii Moldova în Grecia monitorizează cu prioritate cazul, menţinând permanent legătura cu autoritățile competente locale, continuând acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale”, au precizat reprezentanții instituției.

Amintim că elicopterul de model Mil Mi-8 cu două turbine era implicat în stingerea unui incendiu de vegetație, care a izbucnit în apropierea orașului Palaiohori. La bord se aflau patru persoane: doi moldoveni, pilotul originar din România și un traducător grec. Din primele informații, bărbatul originar din Grecia a murit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: