Cei trei moldoveni, suspectați de implicare în atentatul terorist din Istanbul, plasați în arest preventiv
Full Article 2 minutes read

Cei trei moldoveni, suspectați de implicare în atentatul terorist din Istanbul, plasați în arest preventiv

Cei trei moldoveni și un cetățean străin, care ar fi implicați în atentatul terorist, produs recent în Istanbul, au fost plasați în arest preventiv. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi, 22 noiembrie, de către Tribunalul de la Sofia, scrie presa din Bulgaria. 

Tribunalul Sofia i-a plasat în arest preventiv pe cele patru persoane acuzate complicitate la atacul terorist de la Istanbul. Mai mult, cei trei moldoveni sunt învinuiți și de faptul că ar fi membri ai un grup infracțional organizat pentru trafic de persoane.

Totodată, în privința bărbatului de origine străină, oamenii legii dețin dovezi că acesta ar fi trecut ilegal vama Bulgariei.

Ședința s-a desfășurat cu ușile închise, la solicitarea Procuraturii din Bulgaria din cauza riscului de amenințare la adresa securității naționale.

În privința celui de al cincilea reținut au fost aplicate măsuri preventive mai legere, întrucât femeia are probleme grave de sănătate.

Decizia de astăzi a Tribunalului Sofia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel – Sofia.

***

Amintim că pe 19 noiembrie presa bulgară a informat că polițiștii din Bulgaria au reținut cinci suspecți, care ar fi implicați în atentatul terorist, produs recent în Istanbul, Turcia. Trei dintre aceștia ar fi cetățeni ai Republicii Moldova.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) confirmă apartenența a 3 persoane reținute în Bulgaria la cetățenia țării noastre.

Cel puțin 6 oameni au murit, iar peste 80 au fost răniți în urma unui atac terorist care s-a produs pe 13 noiembrie la Istanbul. Vicepreședintele Turciei a declarat că atentatul a fost provocat de o femeie.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: