Cel mai longeviv actor din istorie. Kirk Douglas a împlinit 103 ani
Full Article 2 minutes read

Cel mai longeviv actor din istorie. Kirk Douglas a împlinit 103 ani

Actorul american Kirk Douglas a împlinit astăzi, 9 decembrie, 103 ani, fiind cel mai longeviv actor din istorie, notează dw.com. Michael Douglas, fiul actorului, a dezvăluit că acesta îşi doreşte o aniversare discretă.

Michael Douglas a mai povestit că i-a organizat tatălui său nişte petreceri grandioase începând cu cea de-a 100-a aniversare, dar că veteranul actor speră ca anul acesta să nu se mai întâmple acest lucru. Iar soția lui Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, a postat o fotografie cu socrul său, însoțită de mesajul „Te iubesc, tati, din toată inima mea!”.

Anul trecut, Kirk Douglas – pe numele real Yssur Danielovitch – a stabilit, la 102 ani, un nou record de longevitate pentru un actor. Născut pe 9 decembrie 1916, în localitatea Amsterdam din statul american New York, Kirk Douglas a jucat în primul său film în 1946 – un noir clasic intitulat „Dragoste ciudată/ The Strange Love of Martha Ivers”.

S-a remarcat apoi în filme precum „Gunfight at the O.K. Coral”, „Călăreţul singuratic/ Lonely Are the Brave” şi „Umbra unui uriaş/ Cast a Giant Shadow”.

Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life”, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful” şi „Champion”.

Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei de film americane un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Ultimul rol pe marele ecran a fost cel din „Illusion” (2004), cu Bryan Cranston, regizat de Michael A. Goorjian.

Kirk Douglas este şi scriitor, având la activ mai multe romane şi volume de memorii.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: