„Cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 15 ani”. Traficul ilicit cu țigări din R. Moldova în comerțul ilegal din România, în scădere
Full Article 2 minutes read

„Cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 15 ani”. Traficul ilicit cu țigări din R. Moldova în comerțul ilegal din România, în scădere

Volumul și ponderea țigărilor provenite din Republica Moldova în comerțul ilicit din România a ajuns la 3,5% și se menține la cifra dată în perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022, comparativ cu 5% înregistrate în septembrie 2021. Datele au fost făcute publice după efectuarea studiului Novel, realizat la începutul anului 2022. 

Rezultatele studiului sunt comunicate de reprezentanții Serviciului Vamal. Cei din urmă au avut o întrevedere cu reprezentanții companiei Japan Tobacco International (JTI) Moldova, fiindu-le prezentate rezultatele studiului Novel cu privire la comerțul ilegal de țigarete la nivel național în România, fiind relevate canalele principale de achiziție.

Astfel, datele prezentate în studiu denotă faptul că volumul și ponderea țigaretelor provenite din țara noastră în comerțul ilicit din România a ajuns la 3,5% și se menține la cifra dată în perioada noiembrie 2021 – ianuarie 2022, comparativ cu 5% înregistrate în septembrie 2021 și 12,3% în iunie 2021.

Potrivit Serviciului Vamal datele prezentate în studiu relevă cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 15 ani. „Aceste rezultate confirmă eforturile susținute ale Serviciului Vamal în conlucrare cu partenerii externi în  combaterea fenomenului de contrabandă cu țigarete”, comunică reprezentanții Serviciului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: