Cel puțin 20 de persoane de la Termoelectrica vor fi concediate: „Optimizările sunt un prim-pas, ele vor urma”
Full Article 3 minutes read

Cel puțin 20 de persoane de la Termoelectrica vor fi concediate: „Optimizările sunt un prim-pas, ele vor urma”

Cel puțin 20 de persoane din cadrul Termoelectrica vor fi eliberate din funcții. Pe parcurs, urmează și alte optimizări. Precizările au fost făcute pe 15 august de directorul general interimar al S.A. „Termoelectrica” Iurie Rozlovan. 

În cadrul unor declarații de presă, Rozlovan a spus că una din sarcinile care i-au fost puse la numirea sa în funcție este că trebuia să prezinte o organigramă nouă în vederea îmbunătății managementului întreprinderii.

Organigrama a fost întocmită, a fost consultată cu organele ierarhic superioare. (…) A fost aprobată”, a menționat Rozlovan.

El a adăugat că „organigrama respectivă în nici un caz nu vizează persoane anume, este vorba de îmbunătățirea calității managementului în întreprindere”. „Nu este vorba de persoane, este vorba de funcții”, a precizat directorul întreprinderii.

Întrebat câte persoane vor fi eliberate după elaborarea noii organigrame, Rozlovan a spus că este vorba de cel puțin 20.

Noi preconizăm aproximativ, din modificarea structurală care am făcut-o, cel puțin 20 însă noi avem acum locuri vacante – o sută și ceva de locuri vacante dacă nu greșesc eu – consider că cel puțin jumătate din locurile vacante vor fi reduse. Optimizările sunt un prim-pas, după care ele vor urma mai departe. Primul lucru foarte important este faptul să nu periclităm pregătirea către sezonul de încălzire. Deci oamenii nemijlocit care lucrează în teren – nu mă ating de ei, toți șefii de subdiviziuni. Însăși structura rămâne la fel, pur și simplu pe parcursul timpului în lista de state au apărut mai multe funcții ca tot felul de adjuncți, vicedirectori, etc. Multe lucruri care nu sunt necesare acum”, a conchis el.

Iurie Rozlovan a preluat funcția de interimar la Termoelectrica pe 28 iulie 2023, după ce Vasile Leu a fost demis. Procesul pentru înlocuirea lui Leu, care ar fi fost demarat în luna mai, a fost grăbit de scandalul cu păcura îngropată ilegal, potrivit ministrului Energiei Victor Parlicov. Iurie Rozlovan a deținut funcția de director tehnic al întreprinderii între anii 2014-2018 și director tehnic adjunct al Termocom între anii 2002-2008. Rozlovan a asigurat că își cunoaște sarcinile principale în calitate de șef al Termoelectrica: „Toate sarcinile pe care le-a trasat domnul ministru – le cunosc, le accept și îmi sunt foarte clare. Este o provocare pe care am acceptat-o”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: