Centrele de vaccinare din România vor primi persoane fără programare. Cum va funcționa
Full Article 2 minutes read

Centrele de vaccinare din România vor primi persoane fără programare. Cum va funcționa

În România, centrele de vaccinare vor primi persoane care nu sunt programate, informează Digi24. Un anunț în acest sens a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, care a precizat că prioritate vor avea, în continuare, persoanele programate.

„Începând de vineri, 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate:

– persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare;

– restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare”.

Acesta a menționat că persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la ora 8 dimineața până la ora 20.

„Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare. Adică, dacă un centru are capacitate de 100 de persoane și sunt 50 de persoane programate, va elibera bonuri de ordine pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Eventual, cei care se prezintă suplimentar pot fi trecuți pe o listă și să se prezinte în zilele următoare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

În România, în perioada următoare vor fi organizate mai multe „maratoane de vaccinare”, în diferite localități. Astfel, primul eveniment de acest fel va fi organizat în București, unde în perioada 7-9 mai se vor face vaccinări fără programare în Piața Constituției și la Biblioteca Națională.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: