Centrul de refugiați de la Moldexpo trece în gestiunea Guvernului. Ceban: are legătură cu venirea lui Iohannis
Full Article 3 minutes read

Centrul de refugiați de la Moldexpo trece în gestiunea Guvernului. Ceban: are legătură cu venirea lui Iohannis

Centrul temporar de plasament pentru persoanele refugiate din Ucraina din cadrul Moldexpo va fi gestionat de Guvern și nu de Primăria Chișinău, așa cum s-a întâmplat până acum. Informația a fost confirmată pe 15 martie prin canalul oficial al Executivului. Reacția primarului capitalei Ion Ceban nu a întârziat. Edilul este de părere că autoritățile ar fi luat decizia pentru a le arăta oficialilor străini, veniți în vizită la Chișinău, „cât de bine au gestionat procesul”.

Anunțul Guvernului, publicat aproape de miezul nopții

La ora 23:32, pe canalul oficial al Guvernului, a fost publicată informația privind trecerea centrului pentru refugiați de la Moldexpo în gestionarea Executivului din cea a Primăriei Chișinău.

„Centrul temporar de plasament pentru persoanele refugiate din Ucraina din cadrul Moldexpo, nu se închide, rămâne funcțional, cu aceeași destinație, dar trece în gestiunea Guvernului. Acest lucru se face în scopul conjugării eforturilor privind implementarea Planului Operațional ONU pentru Refugiați și prestării serviciilor de asistență refugiaților cu implicarea personalului. Totodată, încetează prevederile contractului de comodat încheiat între S.A. ”Moldexpo” și Instituția medico-sanitară publică Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime””.

Centrul de refugiați de la Moldexpo trece în gestiunea Guvernului. Ceban: are legătură cu venirea lui Iohannis

screenshot

Ceban: are legătură cu venirea înalților oficiali

Primarul capitalei Ion Ceban a criticat decizia Guvernului și a dat de înțeles că aceasta ar fi fost luată pentru a servi drept motiv de laudă în fața oficialilor de rang înalt care urmează să ajungă la Chișinău.

Iată așa am aflat și noi despre intențiile Guvernului și despre scopul adevărat. Asta după ce 3 săptămâni, Primăria Chișinău a investit în amenajarea, dotarea și logistica Centrului Moldexpo, Guvernul a decis să preia gestionarea acestuia. Are asta o legătură cu venirea înalților oficiali cum ar fi președintele României, Ministrul Afacerilor Externe al Spaniei și șeful Comisiei Europene de săptămâna viitoare? Cred că da! După ce nu au realizat nimic la Moldexpo se vor duce să arate cât de bine au gestionat procesul. Rușine!”, a scris Ceban pe Facebook.

Tot pe 15 martie, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) l-a acuzat pe primarul Chișinăului Ion Ceban că ar răspândi informații false. Reacția vine după ce edilul a scris pe Facebook că „mame și copii din Palanca nu au voie să vină la Chișinău”.  Reprezentanții instituției susțin că Primăria Chișinău a trimis la Palanca 3 autocare, fără să coordoneze acțiunea. Mijloacele de transport nu au fost necesare, întrucât refugiații au fost transportați în România cu autocare puse la dispoziție de autoritățile țării respective.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: