Centrul Gamalei a anunțat data când ar putea începe vaccinarea în masă cu Sputnik V
Full Article 2 minutes read

Centrul Gamalei a anunțat data când ar putea începe vaccinarea în masă cu Sputnik V

Vaccinul Sputnik V elaborat de savanții ruși ar putea primi permisiunea pentru utilizare la scară largă până la sfârșitul săptămânii viitoare. Despre acest lucru a anunțat directorul adjunct al Centrului de epidemiologie „N.F. Gamalei”, Denis Logunov, citat de Euronews. Potrivit acestuia, controlul calității va fi verificat de Roszdravnadzor, iar ulterior, va începe imunizarea populației.

Reprezentanții Centrului recunosc, însă, că testările clinice sunt departe de a fi finalizate. A treia și cea mai îndelungată etapă de testare pe mii de voluntari va începe în zilele următoare. Starea participanților la experiment va fi monitorizată timp de minimum 6 luni.

Despre certificarea vaccinului Sputnik V a anunțat Vladimir Putin pe 11 august: „Știu că este destul de eficient, formează imunitate puternică și, repet, a trecut de toate verificările necesare”, a declarat atunci liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin a mai spus că una dintre fiicele sale și-a făcut vaccinul respectiv. Au mai anunțat că s-au vaccinat primarul Moscovei Serghei Sobeanin, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vladimir Jirinovschi, precum și ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Potrivit unui sondaj efectuat la sfârșitul lunii august de către Centrul Levada în colaborare cu Open Media, 54% dintre ruși nu vor să se vaccineze cu Sputnik V. Potrivit respondenților, preparatul a fost înregistrat prea repede, nu a fost testat o perioadă suficient de îndelungată și ar putea să fie ineficient.

Amintim că președintele Igor Dodon a declarat anterior că se va vaccina public, atunci când va fi gata vaccinul din Federația Rusă împotriva Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: