Cer anularea examenelor de BAC. Petiția a adunat deja aproape 9 mii de semnatari
Full Article 2 minutes read

Cer anularea examenelor de BAC. Petiția a adunat deja aproape 9 mii de semnatari

Peste 8,7 mii de persoane au semnat o petiție prin care se cere anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Autorii inițiativei speră să adune cel puțin 10 mii de semnături, pentru a „fi auziți”.

„Numărul  necesar de semnături este 10.000, dacă îl acumulăm timp de 60 de zile e posibil să fim auziți. Vreau să vă îndemn să încercăm împreună, noi, elevii ce nu văd nici un efect de la o astfel de învățătură online, să încercam și noi să fim eliberați de la testul ce ne poate strica toate stăruințele ce au fost depuse acești 12 ani de învățătmânt, doar din cauza unui an de pandemie”, a scris autoarea petiției.

La ora publicării acestei știri, petiția a fost semnată de 8765 de persoane.

Amintim că, în perioada 1-15 martie, elevii și studenții desfășoară ore doar online. Pe 3 martie, Ministerul Educației a anunțat decizia de a prelungi cu o săptămână vacanța elevilor, orele urmând să fie recuperate ulterior.

Luna trecută, MECC a anunțat începutul înregistrării tuturor celor care doresc să susțină examenele externe de bacalaureat. Cererile pot fi depuse până pe 15 februarie.

***

Anul trecut, examenele de BAC au fost anulate, prin decizie de guvern. Eliberarea diplomelor de bacalaureat a avut loc în baza mediilor anuale din perioada de liceu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: