Cer soluții de la guvern. 2 663 de „Părinți Solidari” cu copii de grădiniță au semnat o petiție
Full Article 2 minutes read

Cer soluții de la guvern. 2 663 de „Părinți Solidari” cu copii de grădiniță au semnat o petiție

Reprezentanții asociației obștești „Părinți Solidari” au depus o petiție la guvern, prin care cer autorităților să găsească o soluție în privința familiilor cu copii de vârstă preșcolară, în vederea faptului că de aproape trei luni grădinițele din Republica Moldova sunt închise. Petiția a fost semnată de 2663 de persoane.

Reprezentanții organizației au fost însoțiți de mai mulți părinți care susțin că nu pot munci și sta, în același timp, cu copiii acasă.

„Noi cerem autorităților să nu se mai ascundă după deget și să manifeste responsabilitate, identificând de urgență soluții pentru părinții cu copii preșcolari, dar nu doar să cheltuie în van miliardele de lei destinate grădinițelor. Dacă totuși autoritățile consideră periculoasă deschiderea grădinițelor, atunci să ofere posibilitate părinților să stea acasă cu copiii lor, prin achitarea de îndemnizații și păstrarea locului de muncă până la deschiderea grădinițelor”, a argumentat inițiativa Ala Revenco, una dintre fondatoarele asociației obștești.

Petiția a fost depusă la Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și va fi transmisă prin mail Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Avocatului poporului pentru drepturile copilului.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou. Ulterior, autoritățile au menționat că acestea vor fi redeschise în ultimul rând, când pericolul de infectare a minorilor cu COVID-19 va fi minim.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: