Cerul deasupra Moldovei – mai sigur? Un radar de supraveghere aeriană performant a ajuns în țară
Full Article 2 minutes read

Cerul deasupra Moldovei – mai sigur? Un radar de supraveghere aeriană performant a ajuns în țară

Republica Moldova a intrat în posesia unui nou sistem de supraveghere aeriană. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării. Potrivit sursei citate, acesta a ajuns recent la Chișinău, pe cale aeriană.

Ministerul Apărării precizează că radarul a fost achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul companiei franceze „THALES”, care a asigurat sprijinul informațional și logistic.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, susține că sistemul respectiv este vital pentru consolidarea capacităților din domeniul apărării antiaeriene a țării noastre.

Contactată de NM, Alla Diaconu, reprezentanta Ministerului Apărării a precizat că țara noastră deținea până acum mai multe sisteme de supraveghere aeriană, însă acestea sunt vechi. Cel primit astăzi este de generație nouă.

Amintim că recent, președintele comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a declarat că Moldova dispune deja de un radar aerian funcțional, iar încă unul urmează să ajungă în țara noastră „în viitorul apropiat”. „Următoarea etapă: vom crește siguranța prin apărarea antiaeriană. Când lumea întreabă pentru ce avem nevoie, repet de zeci de ori: cu cât mai multă siguranță va fi în Republica Moldova, cu atât șansele de a veni investitori serioși în Republica Moldova cresc”, a declarat parlamentarul. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: