Cetățeni străini, ajunși pe banca acuzaților în Moldova. Riscă până la 6 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Cetățeni străini, ajunși pe banca acuzaților în Moldova. Riscă până la 6 ani de închisoare

Doi cetățeni străini vor ajunge pe banca acuzaților, pentru trafic de influență. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în Judecătoria Chișinău cauza penală de învinuire a acestora, informează reprezentanții instituției astăzi, 30 decembrie. 

Învinuiții și-au recunoscut integral vinovăția. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o amendă în mărime de până la 200.000 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

Amintim că aceștia au fost plasați în arest, la solicitarea procurorilor, la începutul lunii trecute. Învinuiții au vârsta de 23 și respectiv 24 de ani și au fost reținuți în flagrant delict. 

Unul din aceștia este învinuit și de comiterea infracțiunii de circulație ilicită de droguri, în timp ce urmau să transmită a 2-a tranșă a mijloacelor financiare investigatorului sub acoperire. Banii urmau să ajungă la persoane cu funcție de răspundere, dar și la alte persoane publice din instituții implicate în documentarea infracțiunii de circulație ilicită de droguri. În cazul celui de-al doilea, procurorii îl acuză de intermediere în comiterea infracțiunilor pentru care a fost emis mandatul de arest.

Aceste acțiuni procesual penale au loc ca urmare a descinderilor la adresele mai multor studenți din Israel în Chișinău – membri ai unei grupări criminale specializate în circulația ilicită a drogurilor în scop de profit. Unii din ei, cercetați în stare de libertate, personal sau prin mijlocitori, au încercat să găsească diferite modalități ilicite pentru ca să nu fie trași la răspundere penală pentru infracțiunile săvârșite.

Aceste încălcări au fost comise cu scopul sustragerii de la răspundere penală pentru trafic de droguri cu implicarea studenților străini, când a fost sechestrat 1 kg de marijuană. De asemenea, oamenii legii au ridicat mai multe ustensile și echipament destinat cultivării și prelucrării plantelor, semințe de canabis, bani proveniți din activitate criminală. Totodată, au fost depistate cagule și arme reci, precum și fotografii personale în care apar cu arme de foc, muniții și droguri.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: