Cetățenii care urmau să-și ridice actele de identitate de la ASP, pe 1 și 2 iunie, le pot obține mai devreme
Full Article 3 minutes read

Cetățenii care urmau să-și ridice actele de identitate de la ASP, pe 1 și 2 iunie, le pot obține mai devreme

În contextul Summitului Comunității Politice Europene și a zilelor de odihnă pentru bugetari – 1 și 2 iunie – Agenția Servicii Publice (ASP) a venit cu unele precizări cu privire la programul de activitate a subdiviziunilor sale teritoriale. Instituția a declarat că persoanele care urmau să-și ridice actele de identitate pe 1 și 2 iunie le vor putea ridica mai devreme. Totodată, în aceste zile mai multe subdiviziuni vor asigura serviciile stare civilă, dar și înregistrarea actelor de deces. Ce ține de persoanele care s-au programat prealabil la serviciile prestate de ASP pentru 1 și 2 iunie, acestea au fost reprogramate pentru o altă dată. 

Agenția a menționat că cetățenii care urmau să-și ridice actele de identitate (pașaport/buletin de identitate) pe data de 1 și 2 iunie le vor putea ridica mai devreme, pe data de 31 mai.

Iar începând cu data de 5 iunie, cetățenii vor ridica actele comandate anterior la orice oră, conform programului de lucru al subdiviziunilor teritoriale le ASP

Totodată, potrivit instituției, serviciile stare civilă din municipiul Chișinău (subdiviziunile Centru și Botanica), municipiul Bălți, orașul Cimișlia, Hîncești, Ialoveni, Rezina, Rîșcani vor asigura înregistrarea căsătoriilor în zilele de 1 și 2 iunie, în baza declarațiilor de căsătorie recepționate.

Se mai menționează că serviciul stare civilă care activează în incinta Combinatului Servicii Funerare din municipiul Chișinău (strada Mateevici, nr.11) va asigura înregistrarea în zilele de 1 și 2 iunie a actelor de deces.

Instituția a adăugat că persoanele care s-au programat prealabil la serviciile prestate de către ASP pentru zilele de 1 și 2 iunie, au fost reprogramate pentru o altă dată, care le este comodă.

Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Cum se desfășoară pregătirile pe traseul Chișinăul – Bulboaca puteți vedea în reportajul NM.

În acest context că Inspectoratul General al Poliției a anunțat o serie de măsuri de securitate pentru Summit-ul din 1 iunie, de la Chișinău. Poliția a precizat că Moldova își va închide spațiul aerian pentru avioanele civile în perioada 1-2 iunie, precum și pentru dronele civile, în perioada 31 mai-2 iunie. Excepție vor face doar aeronavele civile. Totodată, oamenii legii au îndemnat populația să dețină în această perioadă un act de identitate, iar șoferii – să evite străzile principale. Rutele alternative pentru care pot opta cetățenii și șoferii în perioada  31 mai – 1 iunie pot fi consultate AICI.

Pe 30 mai, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a oferit mai multe detalii cu privire la programul summitului din 1 iunie care va avea loc în Republica Moldova. Oficialul a declarat că evenimentul va începe la 10:30, la Castelul Mimi, cu o sesiune plenară „în care liderii vor avea ocazia să exprime poziția statelor pe anumite domenii”.

La summit și-au confirmat prezența 48 de delegații dintr-un total de 50 de țări. Precizările au fost făcute pe 30 mai de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu. Ce ține de probabilitatea unei vizite a președintelui ucrainean în Moldova, Popescu a spus că informația va fi cunoscută de public în ziua summitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: