Cetățenii Moldovei sunt transportați din diferite țări cu chartere. Cum se poate ajunge la ele?
Full Article 4 minutes read

Cetățenii Moldovei sunt transportați din diferite țări cu chartere. Cum se poate ajunge la ele?

Autoritățile Moldovei au anunțat că cetățenii țării noastre, care se află în străinătate, vor putea reveni acasă în următoarele zile cu cinci curse charter. Este vorba despre două chartere Air Moldova din Paris și cursele Fly One din Londra, Istanbul și Moscova. NM a aflat, cum se poate ajunge la aceste curse, unde pot fi procurate biletele și la ce preț.

NM a constatat că, cursa Air Moldova din 24 martie a fost arendată de primarul de Bălți Renato Usatîi. Acesta a comunicat pentru NM că a plătit, ca persoană fizică, 906 mii de lei pentru un zbor charter. Este vorba despre o aeronavă cu 220 de persoane. Suma va fi distribuită pentru toți pasagerii care vor zbura cu această aeronavă – e vorba de aproximativ 220 de euro pentru fiecare pasager.

„Eu am anunțat într-un live că îi voi ajuta pe cei care se vor auto-organiza. Primii care s-au auto-organizat au fost băieții din Franța, de aceea am arendat un charter la Paris. De alcătuirea listei s-au ocupat activiștii de la Bălți: au fost selectați cei care au transmis copia pașaportului și și-au exprimat disponibilitatea de a plăti biletul”, a spus Usatîi.

Potrivit afirmațiilor sale, în listă sunt deja 220 de persoane care vor zbura cu această cursă, iar alți aproape 400 de oameni sunt în lista de așteptare. Banii pentru bilete vor fi colectați de la călători deja în aeronavă, a menționat Renato Usatîi.

Cetățenii Moldovei sunt transportați din diferite țări cu chartere. Cum se poate ajunge la ele? Cetățenii Moldovei sunt transportați din diferite țări cu chartere. Cum se poate ajunge la ele?

Nu se știe cine a organizat cel de-al doilea transfer din Paris. NM nu a reușit să contacteze ambasada Moldovei din Franța. Inițial, în timpul discuției cu un colaborator al ambasadei, s-a întrerupt legătura, ulterior, nu a răspuns nimeni. Serviciul de presă al MAEIE ne-a recomandat să contactăm ambasada Franței.

Pe Facebook, de alcătuirea listei persoanelor pentru transfer s-a ocupat internauta Viorica Țâmbalari. Reporterul NM nu a reușit să ia legătura cu ea la numărul de telefon și pe Viber pe care ea le-a indicat. Mai târziu însă ea a publicat o postare prin care a anunțat că bilete pentru acest charter nu mai sunt.

De menționat că cei de la Air Moldova au comunicat pentru NM că operatorul doar execută zborul, iar de organizarea transferului se ocupă comanditarul, ei refuzând să spună numele acestuia.

De organizarea curselor Fly One se ocupă agenția de turism Tez Tour Moldova. Un interlocutor de la Tez Tour, care se ocupă de comercializarea biletelor, a comunicat pentru NM că pentru cursa Istanbul – Chișinău din 26 martie, biletele costă 2950 de lei fără bagaje și 3150 de lei cu bagaje. Pentru cursa Moscova – Chișinău din 26 martie, biletele costă 3150 de lei fără bagaje și 3350 de lei cu bagaje. Bilete încă mai sunt. Nu am reușit să aflăm de la Tez Tour Moldova care este prețul biletelor din Londra: de această cursă se ocupă un alt colaborator al companiei, însă acesta era ocupat.

De la Ambasada Moldovei din Marea Britanie ne-au comunicat că, potrivit informațiilor lor, bilete pentru cursa din Londra nu mai sunt. „În Marea Britanie sunt mulți cetățeni ai Moldovei și noi știm că bilete nu mai sunt deja. Ne este greu să spunem care a fost prețul biletelor”, au comunicat cei de la ambasadă. Totodată, ei au menționat că despre această cursă au anunțat la 20 martie și au indicat o adresă electronică de contact pentru rezervarea biletelor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: