„Cetățenii noștri resimt consecințele dramatice ale acestui război”. Reacția Ministerului de Externe la atacul asupra Ucrainei
Full Article 2 minutes read

„Cetățenii noștri resimt consecințele dramatice ale acestui război”. Reacția Ministerului de Externe la atacul asupra Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reiterat condamnarea în termenii cei mai fermi a războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă a menționat că bombardamentele brutale ale Rusiei asupra Ucraina din 14 ianuarie 2023 sunt resimțite și de cetățenii moldoveni.

Acțiunile brutale de astăzi, care au vizat zone civile, intens populate din orașele Kyiv, Kharkiv, Mykolaiv, Lviv, Odesa și Vynnytsa, încalcă grav orice normă a dreptului internațional umanitar și, implicit, a Cartei Națiunilor Unite. Cetățenii noștri resimt consecințele dramatice ale acestui război iar o dovadă în plus este descoperirea în zona sectorului de frontieră Larga din raionul Briceni a resturilor unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei asupra Ucrainei. Republica Moldova exprimă și pe această cale sprijinul neclintit pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a țării vecine”, a menționat Daniel Vodă.

Potrivit Kievului, Rusia a lansat pe 14 ianuarie 38 de rachete de diferite tipuri asupra Ucrainei. 25 dintre aceste au fost nimicite. Una dintre acestea a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnepr. Potrivit celui mai recent bilanț, au murit 5 oameni, iar 39 au fost răniți, inclusiv 7 copii. O fetiță de 9 ani este în stare gravă la spital.

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a comentat cele întâmplate: „Memorie veșnică celor ale căror vieți au fost răpite de teroarea rusă. Lumea trebuie să oprească acest rău. Continuă căutările sub dărâmături. Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere. Maxim”, a scris Zelenski pe rețelele de socializare.

În urma bombardamentului masiv, în a doua parte a zilei de 14 ianuarie, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni) resturile unei rachete, provenită din atacurile aeriene ale Rusiei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: