„Cetățenii nu sunt de acord să devină carne de tun”. Reacția lui Igor Dodon cu referire la eventuala aderare a Moldovei la NATO
Full Article 2 minutes read

„Cetățenii nu sunt de acord să devină carne de tun”. Reacția lui Igor Dodon cu referire la eventuala aderare a Moldovei la NATO

Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a clasat declarațiile șefei statului Maia Sandu, privind o eventuală schimbarea constituțională pentru aderarea la NATO, drept una periculoasă. Fostul socialist consideră că cetățenii nu își doresc acest lucru.

„Maia Sandu continuă să atragă Moldova în NATO – contrar neutralității prevăzute de Constituție și a voinței poporului moldovenesc, care este categoric împotriva aderării la această structură militară. Astfel de declarații ale Maiei Sandu demonstrează din nou că acţionează la ordinele stăpânilor săi de peste mări, împotriva intereselor ţării şi ale poporului, împotriva suveranităţii, integrităţii teritoriale şi independenţei Moldovei. Cetăţenii noştri vor să menţină neutralitatea şi pacea, după cum arată rezultatele numeroaselor sondaje de opinie publică, şi nu vor fi niciodată de acord să devină carne de tun pentru NATO în lupta împotriva Rusiei”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Amintim că șefa statului Maia Sandu susține că Republica Moldova încă mai cântărește următorul pas și dacă va fi necesară o schimbare constituțională pentru a adera la NATO va face acest lucru.

„Acum, există o discuție serioasă despre capacitatea noastră de a ne apăra, dacă o putem face singuri sau dacă ar trebui să facem parte dintr-o alianță mai mare. Și dacă ajungem, la un moment dat, la concluzia ca națiune că trebuie să schimbăm neutralitatea, acest lucru ar trebui să se întâmple printr-un proces democratic”, a precizat Maia Sandu pentru Politico.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: