Cetățenii ruși au interdicție de a vizita castelul Château de Vincennes. Explicațiile autorităților franceze
Full Article 2 minutes read

Cetățenii ruși au interdicție de a vizita castelul Château de Vincennes. Explicațiile autorităților franceze

Autoritățile franceze nu mai permit cetățenilor ruși să intre în castelul Château de Vincennes. Potrivit agenției France-Presse, acolo se află există sediul serviciului istoric al apărării Franței, gestionând arhive militare.  Astfel, castelul este administrat în comun de Ministerul Culturii și Ministerul Apărării.

Ministerul Apărării a fost cel care s-a opus admiterii rușilor în obiective turistice. Instituția a precizat că, din cauza invaziei Federației Ruse în Ucraina, rușii au acces limitat în „localurile militare” aflate sub jurisdicția Ministerului Apărării. În același timp, după cum a menționat AFP, cetățenilor din Rusia li s-a interzis anterior accesul la Château de Vincennes. Un astfel de incident a avut loc la sfârșitul lunii iulie.

Două fete din Rusia au spus că gardienii le-au cerut să-și arate pașapoartele, iar apoi au spus că nu pot trece. Ca răspuns la o întrebare despre motive, gardianul a spus: „Pentru că sunteți ruși”.

Amintim că președintele Ucrainei Vladimir Zelenski le-a propus statelor occidentale să interzică intrarea tuturor cetățenilor Federației Ruse, drept răspuns pentru anexarea teritoriilor ucrainene. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru The Washington Post.

Zelenski a menționat că cele mai semnificative sancțiuni sunt „închiderea frontierelor, întrucât rușii acaparează pământuri străine”. Potrivit președintelui ucrainean, rușii trebuie să trăiască „în propria lor lume”, până când nu își vor schimba viziunile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: