Château Purcari – Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!
Full Article 4 minutes read

Château Purcari – Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

În cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului, Château Purcari a fost decorată cu „Premiul Mare” în domeniul vitivinicol pentru anul 2022. Titlul de cea mai bună vinărie a anului a fost atribuit brandului Purcari, pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, precum și promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională.

Château Purcari - Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

De asemenea, vinurile Château Purcari au fost apreciate cu 6 distincții, dintre care, cinci de aur și una de argint. Astfel, vinurile Negru de Purcari 2020, Cuvee de Purcari Feteasca Albă 2018, Freedom Blend 2020, Rara Neagră de Purcari 2021, Feteasca Neagră de Purcari 2019, Viorica de Purcari 2021, Rara Neagră-Malbec 2020, s-au bucurat de recunoașterea juriului și a publicului.

Château Purcari - Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

Aceste rezultate sunt rodul muncii întregii echipe, care de-a lungul anilor, prin muncă și dedicație a crescut și dezvoltat infrastructura vinicolă a Château Purcari.

  • Dezvoltarea, modernizarea și extinderea podgoriilor Purcari;
  • Menținerea standardelor înalte de calitate în tot lanțul de producere;
  • Noi echipamente pentru producerea vinului;
  • Noi metode de vinificație și tranziția la agricultura BIO;
  • Noi game de vinuri – medaliate și apreciate, atât la nivel local, cât și internațional;
  • Extinderea piețelor de desfacere a vinurilor;
  • Investiții în promovarea Republicii Moldova ca destinație atractivă pentru turismul vinicol;
  • Investiții în turismul vinicol local și în dezvoltarea Château Purcari;
  • Tranziția la surse alternative de energie.

Château Purcari - Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

Acestea sunt doar unele din motivele care au contribuit la fortificarea și reconfirmarea statutului Château Purcari, de cea mai bună vinărie din Republica Moldova.

„Anii 2021 -2022 au adus pentru Château Purcari multe distincții și titluri prestigioase, reconfirmând calitatea excepțională a vinurilor Purcari, cât și valoarea brandului pe harta mondială a vinurilor.

Premiul mare – cea mai bună vinărie a anului 2022 din Republica Moldova este o recompensă prețioasă și apropiată sufletului. Ne bucurăm că munca noastră este apreciată acasă, aici, unde în inima podgoriilor Purcari se nasc cele mai valoroase vinuri moldovenești, care ne duc faima în toată lumea. Suntem onorați de aprecierile primite din partea autorităților, breslei, partenerilor și iubitorilor de vin. Vă promit că vom continua în același ritm, cu același entuziasm să ne îndeplinim misiunea pe care ne-am asumat-o – să facem în continuare vin de calitate excepțională, care să poată topi orice inimă”, a subliniat Victor Bostan, Directorul general al Château Purcari.

Château Purcari - Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

După o pauză de mai mulți ani, Ziua Națională a Vinului s-a reîntors pe agenda publică și în calendarul iubitorilor de vin din Moldova și de peste hotarele țării. Pentru a celebra împreună emblema neamului nostru – VINUL, Purcari și-a deschis porțile Château-ului, situat în inima podgoriilor sale, în raionul Ștefan Vodă. Oaspeții s-au bucurat de vinuri minunate și priveliști frumoase, descoperind istoria și tradiția vinicolă de aproape două secole. Atmosfera de sărbătoare, deliciile gastronomice gătite din produsele crescute în grădinile Château-ului, activitățile interesante pentru toate vârstele, au creat amintiri plăcute pentru cei care au sărbătorit Ziua Națională a Vinului la Château.

În Piața Marii Adunări Naționale, la standul Château Purcari, oaspeții sărbătorii au putut face cunoștință cu oamenii care stau în spatele vinurilor Purcari și desigur, să descopere aceste vinuri, care au cucerit lumea.

Purcari este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de vinuri din Moldova, livrând producția sa în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinărie din lume în 2021 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.19 din 5.0 – notă de care se bucură doar 1% din toți producătorii de vin la nivel mondial.

Château Purcari - Cea mai bună vinărie a anului din Republica Moldova!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: