Chicu propune ca Legea cetățeniei prin investiții să fie înghețată temporar. Ce termen propune șeful executivului
Full Article 2 minutes read

Chicu propune ca Legea cetățeniei prin investiții să fie înghețată temporar. Ce termen propune șeful executivului

Guvernul va veni cu inițiativa ca legea privind dobândirea cetățeniei Republicii Moldova prin investiții să fie supendată. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu pentru TV8. Șeful executivului a precizat ca programul să fie înghețat până la 1 ianuarie 2021.

„Am analizat toate scenariile și riscurile. Fie dezghețăm legea, fie o anulăm. Vom veni cu propunerea ca această lege să fie suspendată de către parlament, pentru că guvernul nu are așa atribuții. Sperăm că parlamentul o să susțină. Am analizat toate avantajele și riscurile și am ajuns la concluzia că, la această etapă, este mai bine de suspendat”, a explicat prim-ministrul.

Precizăm că moratoriul asupra programului expiră joi, 20 februarie. În cadrul ședinței legislativului, deputatul PDM, Alexandru Jizdan a solicitat transferul proiectului care vizează abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții” pentru o altă zi din motiv că nu există raportul comisiei de profil.

Moratoriul privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit începând cu 23 august, pe o perioadă de patru luni. Însă, prin decizie de guvern, începând c u 20 decembrie, moratoriul a fost prelungit cu încă două luni.

Amintim că, într-o conferință de presă din 12 ianuarie, responsabilul de relații cu publicul al companiei Henley & Partners, partenerul guvernului Republicii Moldova în implementarea programului, a declarat că dacă contractul privind implementarea programului de cetățenie prin investiții va fi reziliat, Republica Moldova va fi nevoită să achite anumite penalități, prevăzute în document.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: