China anunţă primul caz din lume de infecție cu gripă aviară H10N3 la om
Full Article 2 minutes read

China anunţă primul caz din lume de infecție cu gripă aviară H10N3 la om

Un bărbat în vârstă de 41 de ani din provincia Jiangsu din estul Chinei a fost confirmat ca fiind primul caz uman de infecţie cu tulpina H10N3 a gripei aviare, a declarat marţi Comisia Naţională de Sănătate (NHC) din China, relatează Reuters, citat de MEDIAFAX.

Bărbatul, rezident al oraşului Zhenjiang, a fost internat în spital pe 28 aprilie după ce a dezvoltat febră şi alte simptome. El a fost diagnosticat cu virusul gripei aviare H10N3 pe 28 mai, dar nu s-au oferit detalii despre modul în care bărbatul a fost infectat.

H10N3 este o tulpină patogenă scăzută sau relativ mai puţin severă a virusului şi riscul de răspândire pe scară largă este scăzut, a adăugat NHC.

Bărbatul era stabil şi gata să fie externat din spital. La observarea medicală a contactelor sale apropiate nu au fost găsite alte cazuri.

Multe tulpini diferite de gripă aviară sunt prezente în China şi unele infectează sporadic oamenii, de obicei cei care lucrează cu păsări de curte. Nu a existat un număr semnificativ de infecţii umane cu gripă aviară de când tulpina H7N9 a ucis aproximativ 300 de persoane în perioada 2016-2017.

Totuşi acest caz este aparte, deorece niciun alt caz de infecţie umană cu tulpina H10N3 nu a fost raportat anterior la nivel global, a spus NHC.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: