Chironda va contesta în instanța de judecată motivele pentru care a fost demis
Full Article 2 minutes read

Chironda va contesta în instanța de judecată motivele pentru care a fost demis

Ex-viceprimarul capitalei Victor Chironda va contesta în instanța de judecată motivele pentru care a fost demis. Într-o conferință de presă la IPN, acesta a prezentat raportul de activitate pentru perioada în care a lucrat la Primăria Chișinău și a declarat că și-a îndeplinit corect și conform legii atribuțiile.

Victor Chironda susține că nu sunt adevărate şi justificate acuzaţiile aduse de primar și de consilierii care au votat pentru demisia sa „Nu contest dreptul primarului şi al Consiliului de a mă demite din funcţia de viceprimar, însă nu din motivele expuse în proiectul de decizie a CMC. Voi merge inclusiv în instanţa de judecată pentru a demonstra faptul că mi-am îndeplinit atribuţiile corect, așa cum prevede legea”, a declarat ex-viceprimarul.

Din spusele lui, aşa-zisa lipsă de la serviciu a fost capcană pe care i-au întins-o propriii colegi. Ex-viceprimarul spune că a depus plângeri la Procuratura şi a pregătit demersuri pentru instanţă. „Motivul real al demisiei a fost ca m-am opus demolării Hotelului Naţional, dar şi altor proiecte de promovare a unor construcţii gigantice și complexe locative în oraş. Cât ţine de hotel, lucrăm la proces, vom contesta inclusiv autorizaţia de demolare emisă, vom continua discuţiile cu societatea și locatarii. Vom continua demersurile ca Ministerul Culturii să ia decizia de a pune clădirea sub protecţia statului”, a spus Victor Chironda.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Victor Chironda  a prezentat raportul de activitate pentru perioada în care a fost în funcția de viceprimar al municipiului Chișinău și a oferit drept exemplu mai multe proiecte în care s-ar fi implicat direct. Acesta s-a referit la Strategia de dezvoltarea a infrastructurii pentru transportul alternativ, taxarea electronică, reproiectarea străzii 31 august, proiectarea scuarului Eminescu, parcările cu plată, ghid de design al străzilor din Chișinău, concept-concurs de renovare a parcurilor centrale, benzi dedicate şi altele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: