Chirtoacă a depus un demers către procurorul general. Ce l-a nemulțumit pe liderul PL
Full Article 2 minutes read

Chirtoacă a depus un demers către procurorul general. Ce l-a nemulțumit pe liderul PL

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a depus un demers pe numele procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la preluarea de către Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei, a cotei majoritare a firmei care deţine posturile Accent TV şi Primul în Moldova. Potrivit liderului PL, aceste posturi i-ar aparține, de fapt, președintelui Igor Dodon, scrie acesta într-o postare publicată astăzi, 9 ianuarie, pe pagina sa de Facebook. 

Dorin Chirtoacă susține că președintele Igor Dodon a și anunțat anterior despre tranzacția prin care televiziunile au devenit proprietatea afaceristului rus.

„Igor Dodon a anunțat pe 26 decembrie, ceea ce Igor Ceaika (partenerul de afaceri al fratelui său, Alexandru Dodon) a făcut a două zi, pe 27 decembrie cu un apropiat al lor – Vadim Ciubara, pretins proprietar al televiziunilor care au făcut și fac în continuare publictate PSRM-ului și lui Dodon. Prin urmare, dacă admitem faptul că este vorba despre o afacere privată, între un cetățean al RM și un cetățean al Rusiei, atunci, Dodon nu trebuie nici să cunoască, nici să fie implicat”, a scris Chirtoacă.

DEMERS cu privire la preluarea de către Igor Chaika, fiul procurorului general al Rusiei, a cotei majoritare a firmei…

Geplaatst door Dorin Chirtoacă op Donderdag 9 januari 2020

Dorin Chirtoacă mai amintește că Igor Ceaika ar avea afaceri comune cu fratele președintelui moldovean, astfel încât achiziționarea televiziunilor de către fiul procurorului general al Rusiei ar reprezenta încă o dovadă a finanțării Partidului Socialiștilor de către Moscova.

Amintim că postul de televiziune „Primul în Moldova” retransmite, din 2019, emisiunile postului tv rusesc „Pervîi Canal”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: