Chirtoacă, Stati și Sușițcaia. CSP va examina trei plângeri împotriva lui Robu
Full Article 2 minutes read

Chirtoacă, Stati și Sușițcaia. CSP va examina trei plângeri împotriva lui Robu

Consiliul Suprem al Procurorilor (SCP) va examina, pe 15 iulie, trei contestații privind pretinse acțiuni ilegale săvârșite de procurorul general interimar Dumitru Robu, informează NM.

Potrivit ordinii de zi a ședinței CSP din 15 iulie, primele trei întrebări care vor fi dezbătute în cadrul ședinței se referă la plângerile împotriva pretinselor acțiuni ilegale săvârșite de procurorul general interimar Dumitru Robu.

Una dintre plângeri a fost depusă de fostul șef al MoldATSA, Sorin Stati. Potrivit plângerii, în 2011, când Stati conducea compania Moldaeroservice, a aflat că o firmă privată fura energie electrică de la Moldaeroservice. Fostul șef al MoldATSA a spus că dosarul penal în baza plângerii sale a fost condus de Dumitru Rob, care lucra atunci în calitate de procuror în cadrul procuraturii de transport. Potrivit lui Stati, bărbatul pe care s-ar fi plâns i-a spus că a „remediat problema” cu procurorul. Sorin Stati susține că, după ceva timp, Robu l-a sunat la birou și i-a spus că cazul a fost închis. De menționat că, într-un comentariu pentru NM, Dumitru Robu a declarat că consideră contestația lui Stati drept „nefondată”.

A doua plângere împotriva procurorului general interimar a fost depusă de fostul primar al Chișinăului, Dorin Chirtoacă. El a publicat textul recursului pe pagina sa de Facebook. Practic, fostul primar îl acuză pe Robu pentru număratele încălcări pe care le-a comis în timp ce conducea urmărirea penală a sa. În plus mesajul publicat, Chirtoacă a cerut demisia lui Robu.

A treia plângere a fost depusă de procurorul Mirandolina Sușițcaia. Conținutul apelului ei nu este încă cunoscut.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: