Chișinău: Se scumpește și călătoria cu microbuzul. În cazul suburbiilor – până la 12 lei
Full Article 2 minutes read

Chișinău: Se scumpește și călătoria cu microbuzul. În cazul suburbiilor – până la 12 lei

Pasagerii vor achita cu trei lei mai mult pentru călătoria cu microbuzul în raza municipiului Chișinău. Noul tarif, de 6 lei, ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie. Informația a fost confirmată pentru NM de secretara de presă al primarului municipiului Chișinău, Natalia Ixari. Călătoriile cu microbuzul în suburbiile Chișinăului vor crește și ele, până la 12 lei.

Potrivit Nataliei Ixari, noua metodologie de calcul a tarifului în transportul public afectează și microbuzele.

„După calcule, tariful pentru microbuzele din Chișinău va fi de 6 lei. În suburbii, prețul va depinde de distanță, însă nu va crește mai mult de 12 lei”, a explicat Ixari.

Reamintim că, la 13 iunie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat o nouă metodologie de calcul al tarifului pentru călătoria în transportul public. Potrivit acesteia, prețul recomandat pentru transportul în comun este de 6 lei. Noile tarife trebuie aprobate definitiv de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban. În hotărârea Consiliului Municipal se precizează că noile formule de calcul a tarifelor se aplică tuturor tipurilor de administratori de transport public, indiferent de forma de proprietate. Astfel, acest lucru se aplică și taxiurilor cu rută fixă.

Anterior, Primăria Chișinău a anunțat doar că de la 1 iulie prețul călătoriilor cu autobuzul și troleibuzul va crește la 6 lei. Totodată, primăria a decis ca pensionarii, copiii și școlarii până la clasa a 5-a, precum și alte 18 categorii de cetățeni, să călătorească gratuit. Pentru cei care folosesc des transportul în comun, primăria le-a recomandat să procure abonamente: un abonament lunar va costa 234 de lei, trei luni – 594 de lei, de șase luni – 972 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: