Chișinăul a raportat la Bruxelles pașii realizați în parcursul european al țării. Popescu: Am demonstrat că ne merităm locul în marea familie
Full Article 2 minutes read

Chișinăul a raportat la Bruxelles pașii realizați în parcursul european al țării. Popescu: Am demonstrat că ne merităm locul în marea familie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a participat, împreuna cu Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, precum și cu Secretarul de Stat al Ministerului Apărării, Valeriu Mija, la lucrările Dialogului Politic și de Securitate de Nivel Înalt Republica Moldova – Uniunea Europeană, care s-au desfășurat la Bruxelles.

În cadrul intervenției sale, Nicu Popescu s-a referit la pașii realizați de țara noastră în parcursul său european și a prezentat măsurile pe care le luăm pentru a contracara ameninţările cu care ne confruntăm și încercările unor actori de a destabiliza situație din țară. La fel, vicepremierul a discutat despre securitatea regională în contextul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei şi consolidarea rezilienţei ţării.

Ministrul de Exerne a subliniat importanţa asistenței de care beneficiem prin intermediul Facilității Europene pentru Pace (EPF), un instrument al UE care are drept scop păstrarea păcii, consolidarea securității internaționale și prevenirea conflictelor, investiția UE pentru reziliența și securitatea Republicii Moldova fiind și o investiție pentru pacea și prosperitatea europeană.

„În ultimul an, țara noastră a demonstrat că ne merităm locul în cadrul marii familii europene, solidaritatea noastră cu poporul ucrainean și procesele de reformare strategică din interiorul țării fiind apreciate de întreaga comunitate internațională. Republica Moldova participă activ la misiunile UE de gestionare a crizelor și contribuie la păstrarea securității europene”, a precizat Nicu Popescu.

La final, le-a mulțumit partenerilor externi pentru toată asistența acordată în ultimul an și a accentuat că mizăm în continuare pe sprijinul instituțiilor și statelor membre ale UE, inclusiv în ceea ce privește asistența financiară, atragerea investițiilor, consolidarea hub-ului Republica Moldova – UE pentru securitate internă și managementul frontierelor, precum și importanța detașării în Republica Moldova a unei misiuni civile cu mandat de consiliere în cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: