Cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, infectați cu COVID-19. Alți doi așteaptă rezultatele
Full Article 3 minutes read

Cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, infectați cu COVID-19. Alți doi așteaptă rezultatele

Printre cei 177 de pacienți infectați cu COVID-19 sunt și cinci angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Anunțul a fost făcut de către ministrul Afacerior Interne, Pavel Voicu, în cadrul emisiunii „Molova în direct” de la postul public de televiziune. Ultimele două cazuri au fost confirmate ieri, 26 martie.

„În total, avem 5 colegi de-ai noștri infectați cu COVID-19. Trei angajați sunt de la Poliția de Frontieră și doi de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Altor 2 colegi li s-a prelevat probe, așteptăm rezultatul. La Poliția de Frontieră activează peste 3.000 de angajați, iar noi ne-am grupat în așa fel ca colaboratorii de poliție să nu aibă contact unii cu alții. Nu cred că trebuie să ascundem că avem 178 de angajați care stau în autoizolare”, a declarat Pavel Voicu. 

Totodată, ministru de Interne a anunțat că s-ar putea lua măsuri mult mai drastice pentru a opri răspândirea virusului COVID-19, cum ar fi interzicerea pe timp noapte a circulației, de la ora 23 și până la 5 dimineața.

Ministrul afacerilor interne nu exclude faptul că se vor interzise și deplasările dintr-o localitate în alta.

„Vor fi interzise și deplasările. Îndemn cetățenii noștri să stea acasă izolați și să nu înceapă plimbările dintr-o localitate în alta. Trebuie să ne străduim să avem mai puțin contact ori, dacă mergem la cei dragi, să respectăm acea distanță socială, acea dezinfectare a locului unde ne aflăm”.

De asemenea, Pavel Voicu a avertizat că în zilele care urmează forțele de ordine vor aplica amenzi fără a oferi foarte multe explicații.

Precizăm că în Republica Moldova sunt în total 177 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19, dintre care 33 de pacienți în stare gravă. În noaptea de joi spre vineri a decedat o femeie de 79 de ani, care era lucrător medical. Bilanțul deceselor din țara noastră, provocat de infecția cu coronavirusul de tip nou a ajuns la două persoane.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: