Patru angajați ai Poliției de Frontieră au fost reținuți. Ar fi permis trecerea unor vehicule cu pasageri şi colete, fără verificări
Full Article 2 minutes read

Patru angajați ai Poliției de Frontieră au fost reținuți. Ar fi permis trecerea unor vehicule cu pasageri şi colete, fără verificări

Oamenii legii au inițiat pe 3 septembrie percheziții simultane în birourile de serviciu ai mai multor angajați ai Poliției de Frontieră. Patru angajați ai instituției au fost reținuți. Sunt bănuiți că ar fi permis trecerea unor vehicule cu colete și pasageri, fără să le verifice așa cum precede procedura. De asemenea, a fost reținut un transportator.

Descinderile au loc în cadrul unui dosar inițiat pe faptul coruperii active, coruperii pasive și traficului de influență.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații a fost documentată activitatea ilegală a mai multor angajați ai Poliției de Frontieră care din primăvara acestui an și până în prezent, ar fi pretins și primit sume cuprinse între 50 şi 700 de euro de la mai mulți transportatori ilegali de pasageri și colete.

În schimbul acestor sume, polițiștii de frontieră ar fi favorizat trecerea autovehiculelor ce transportau pasageri şi colete, fără a dispune verificările impuse de lege, precum și a nu-i plasa în autoizolare la intrare în Republica Moldova.

Până la această oră, procurorii anticorupție au reținut 5 persoane, printre care 4 angajați ai Poliției de Frontieră și un transportator de pasageri şi colete.

Tot pe 3 septembrie, au fost reținuți doi polițiști de frontieră, suspectați că ar fi primit bani din partea unor persoane care intenționau să fie scutite de carantină la intrarea în țară, așa cum prevede decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Mai mult, suspecții ar fi mușamalizat cazurile în care călătorii prezentau teste false la COVID – 19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: