Cinci bărbați, reținuți pentru comercializarea drogurilor. A fost confiscată marijuană în valoare de aproximativ 800 mii de lei
Full Article 2 minutes read

Cinci bărbați, reținuți pentru comercializarea drogurilor. A fost confiscată marijuană în valoare de aproximativ 800 mii de lei

Cinci persoane care comercializau marijuană au fost reținuți în flagrant delict de către oamenii legii, informează Inspectoratul General al Poliției (IGP). De asemenea, au fost depistate și ridicate peste 4 kg de marijuană în valoare de aproximativ 800 mii de lei.

Bărbații au vârste cuprinse între 21 și 53 de ani și sunt originari din raionul Căușeni. Aceștia erau specializați în cultivarea plantelor de canabis, prelucrarea acestora și comercializarea marijuanei pe teritoriul raionului Căușeni și al municipiului Chișinău.

IGP precizează că la domiciliile și în mașinile membrilor grupării au fost efectuate percheziții.  În rezultat, au fost depistate și ridicate peste 4 kg de marijuana în valoarea de aproximativ 800 mii de lei (valoarea a fost stabilită din prețul cu care era comercializată marijuana consumatorilor).

De asemenea, au fost depistate peste 4 kg de semințe de canabis, 183 de plante de cânepă, cântare electronice, folii de staniol pentru ambalarea substanțelor narcotice, inclusiv obiecte confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

Menționăm că suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Doi din ei și-au recunoscut vinovăția parțial. Instanța de judecată urmează să examineze demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

În cazul în care le va fi demonstrată vina, indivizii riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: