Cinci copiii au murit în urma atacului masiv cu rachete asupra orașului Dnipro
Full Article 2 minutes read

Cinci copiii au murit în urma atacului masiv cu rachete asupra orașului Dnipro

În urma atacului cu rachetă din orașul Dnipro, Ucraina, cinci copiii cu vârstele cuprinse între un an și, respectiv 15 ani, au murit. Informațiile au fost făcute publice de către presa din regiune.

Cel mai mic printre victime este băiețel pe nume Nichita Zelensky, care avea doar un an de zile. Tatăl copilului de asemenea a decedat, iar mama lui a fost salvată de sub dărămături.

Totodată, a decedat și o fetiță de trei ani pe nume Mihailina Franțeva, dar și sora ei – Leila – de 13 ani. Fetele locuiau împreună cu mama lor, care tot a murit, la etajul cinci al blocului lovit de rachetele rusești.

Maria Lebedi, o domnișoară de doar 15 ani, care învăța în clasa 9, a fost și ea victima rachetelor.

De asemenea, a decedat și un tânăr de 17 ani pe nume Maxim Bogudțkii. Băiatul era student în primul an la colegiul de Politehnică din Dnipro. El locuia la etajul 7.

Cinci copiii au murit în urma atacului masiv cu rachete asupra orașului Dnipro

Amintim că o rachetă rusească a lovit pe 14 ianuarie un bloc de locuit din orașul Dnipro, provocând 40 de morți și circa 80 de răniți. Potrivit ONU, de la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, au murit peste 7000 de civili.

În urma atacului cu rachetă din orașul Dnipro, Ucraina, a murit antrenorul de box Mihail Korenovskii. Fotografia bucătăriei sale a devenit virală pe internet. Cu doar puțin timp în urmă, pe pagina sa de Facebook fuseseră publicate imagini video din această încăpere, cu ocazia zilei de naștere a fiicei sale.

Corpul neînsuflețit al unui copil a fost găsit la etajul patru al blocului de locuit din orașul Dnipro, distrus în urma unui atac cu rachete.

De la invazia Rusiei în Ucraina și până pe 15 ianuarie 2023 au decedat 7 031 de civili, iar circa 11 327 au fost răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: