Cine era în spatele alertelor cu bombă din ultimele zile? Totul era dirijat din străinătate
Full Article 2 minutes read

Cine era în spatele alertelor cu bombă din ultimele zile? Totul era dirijat din străinătate

Poliția a identificat autorul alertelor cu bombă anunțate în ultima perioadă, care s-au dovedit a fi false, însă au prejudiciat considerabil bugetul. Suspectul s-a dovedit a fi un minor, iar activitatea era dirijată din străinătate.

Doar de la începutul anului 2022, au fost înregistrat 9 alerte false cu bombă. În toate cazurile a fost prejudiciat considerabil bugetul public național, concomitent fiind tulburată atât activitatea autorităților publice centrale și locale, cât și a agenților economici.

 Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de investigație ale ofițerilor din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP și Centrului Antiterorist al SIS a fost identificată persoana care a transmis majoritatea informațiilor despre pretinsele obiective minate.

 Bănuitul s-a dovedit a fi un minor. Activitatea infracțională a acestuia era dirijată din străinătate, de persoane terțe, fiind folosită metoda nouă de comunicare a alertelor, platforma de pe care erau transmise aceste informații fiind înregistrată într-un stat european.

 Suspectul a fost identificat datorită cooperării internaționale eficiente între state.

 „Menționăm că suspectul, fiind dirijat de persoane terțe, a transmis alerte false cu privire la minarea mai multor obiective strategice și pe teritoriul altor state”, au anunțat oamenii legii.

 Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Legislația penală prevede amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

 Acțiunile făptașilor sunt examinate prin prisma și altor componente de infracțiuni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: