Ciocoi: Banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate vor fi transferați către CEC în mai multe tranșe
Full Article 2 minutes read

Ciocoi: Banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate vor fi transferați către CEC în mai multe tranșe

Banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate vor fi transferați Comisiei Electorale Centrale (CEC) în mai multe tranșe. Declarații în acest sens au fost făcute de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, în platoul emisiunii „Moldova în direct”, marți, 11 mai.

„Vom merge pe tranșe. Am avut o ședință cu membrii Comisiei Electorale Centrale și am convenit că guvernul nu are cum satisface devizul de cheltuieli solicitat de CEC în volum de 125 de milioane de lei. În prezent, în fondul de rezervă, pentru că exclusiv din fondul de rezervă putem finanța organizarea alegerilor, avem 98 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor a mai identificat bani și, cu cea mai mare străduință, depășim puțin cifra de 120 de milioane de lei, dar sub nicio formă nu putem atinge suma de 125 de milioane”, a spus Aureliu Ciocoi.

În aceste condiții, oficialul a convenit cu membrii CEC că pe 12 mai va fi transferată o parte din banii solicitați, urmând ca, în funcție de necesități, să fie transferate sume adiționale pe parcursul campaniei electorale.

„Important este să le dăm celor de la CEC o sumă de bani pentru demararea proceselor organizatorice”, a spus Ciocoi.

De asemenea, premierul interimar a precizat că „un guvern responsabil, fie el și interimar, nu poate lăsa statul cu zero lei în fondul de rezervă”.

„Guvernul întotdeauna trebuie să aibă o rezervă rezonabilă. Din acest motiv, se va merge pe cheltuieli pragmatice, cheltuieli reale”, a mai spus Ciocoi.

Menționăm că alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate pe 11 iulie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: