Circa 2000 de polițiști vor asigura securitatea publică în perioada sărbătorilor de iarnă. Recomandările pentru cetățeni
Full Article 2 minutes read

Circa 2000 de polițiști vor asigura securitatea publică în perioada sărbătorilor de iarnă. Recomandările pentru cetățeni

În ajunul sărbătorile de iarnă, Poliția Republicii Moldova vine cu un șir de recomandări pentru cetățeni în scopul asigurării siguranței personale, dar și a siguranței publice.

Astfel, pentru a petrece sărbătorile de iarnă în liniște și siguranță, Poliția vă îndeamnă să țineți cont de următoarele recomandări:

  • Aveţi grijă de bunurile personale atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate (piaţă, magazine, în mijloacele de transport în comun);
  • Nu vă afişați în public bijuteriile sau sumele mari de bani şi nu faceţi referiri la bunurile de valoare pe care le aveţi asupra voastră pentru a nu deveni o ţintă sigură pentru răufăcători;
  • Nu luaţi cu voi sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate;
  • Nu lăsaţi niciodată în autoturism bani sau alte documente importante;
  • Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă;
  • Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa Dvs, indiferent de pretextul folosit;
  • Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
  • Fie că sunteţi pieton sau conducător auto, respectaţi regulile de circulaţie rutieră;
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și cuplați întotdeauna centura de siguranţă;
  • Nu permiteţi copiilor să folosească obiecte pirotehnice;
  • Nu vă deplasați în locuri slab iluminate și evitați persoanele care nu vă inspiră încredere;
  • Evitaţi persoanele agresive sau în stare de ebrietate, care provoacă conflicte sau situații de violență.

Poliția reiterează că consumul de alcool în locurile publice e interzis prin lege, iar persoanele aflate în stare de ebrietate vor fi monitorizate, iar posesorii de arme sunt îndemnați să nu le poarte în locuri publice sau fiind în stare de ebrietate.

La fel, oamenii legii recomandă părinților să nu-și lase copiii fără supraveghere și să nu permită acestora să deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivele invocate.

Poliția menționează că o atenție deosebită va fi acordată și fluidizării traficului pe drumurile naționale, în punctele de risc a comiterilor accidentelor rutiere și în orele de trafic intens.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: