Circa 49.500 soldați ruși și-ar fi pierdut viața în șase luni de război. Peskov: „Toate obiectivele vor fi atinse”
Full Article 3 minutes read

Circa 49.500 soldați ruși și-ar fi pierdut viața în șase luni de război. Peskov: „Toate obiectivele vor fi atinse”

În timp ce Armata ucraineană anunță că zeci de mii de soldați ruși și-au pierdut viața în războiul declanșat pe 24 februarie în Ucraina, Moscova declară că „operațiunea specială” este în desfășurare și dă asigurări că „toate obiectivele vor fi atinse”.

„Operațiunea decurge de la sine, toate obiectivele vor fi atinse”, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, jurnaliștilor, scrie RIA Novosti.

Potrivit ministrului ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale, Ruslan Streleț, cel puțin 3.500 de rachete rusești au fost lansate asupra Ucrainei de la începutul invaziei militare la scară largă, notează  Ukrainskaia Pravda. Streleț explică că exploziile de rachete sunt însoțite de emisii în aerul atmosferic, care duc la poluarea solului și a apei, precum și la moartea florei și faunei.

„Se observă că aproximativ 200 de mii de kilometri pătrați din teritoriul țării noastre trebuie curățate de mine. Vom simți consecințele bombardamentelor rusești pentru ecologia Ucrainei timp de decenii”, a declarat Ruslan Streleț.

Între timp, Forțele armate ale Ucrainei au publicat cea mai recentă estimare oficială a pierderilor ruse în război până acum. Potrivit Ucrainei, de la începutul invaziei, aproximativ 49.500 soldați ruși și-ar fi pierdut viața în cele șase luni de război.

Precizăm că nici Rusia, nici Ucraina nu raportează în mod regulat pierderea trupelor lor. Ministerul rus al Apărării a publicat astfel de date doar de două ori, ultima dată pe 25 martie, raportând 1.351 de morți și 3.825 de răniți. La rândul său, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujni, a declarat pe 22 august că „aproape 9.000 de eroi ucraineni au murit în războiul împotriva Rusiei”.

Amintim că Federația Rusă a invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 august. Rușii declară că desfășoară pe teritoriul ucrainean, pe care își doresc să-l „curețe” de neonaziști, o „operațiune militară specială”. Rușii care numesc „război” acțiunile Federației Ruse din Ucraina riscă ani grei de închisoare, conform unui decret semnat de președintele rus, Vladimir Putin, în acest sens. Între timp, Ucraina acuză Federația Rusă de crime de război și genocid și cere sancțiuni internaționale dure în adresa „statului agresor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: