Circulația trenurilor prin nodul feroviar Bălți, suspendată pe o perioadă nedeterminată
Full Article 2 minutes read

Circulația trenurilor prin nodul feroviar Bălți, suspendată pe o perioadă nedeterminată

Administrația nodului feroviar Bălți a emis o decizie privind sistarea circulației terenurilor pe segmentul de cale ferată Bălți-Râbnița și Bălți-Ungheni, începând de astăzi, 6 mai, ora 20:30, transmite portalul esp.md.

Președintele comitetului sindical al muncitorilor de la Calea Ferată Bălți, Andrei Țîbîrnac, a spus pentru sursa citată că sistarea circulației trenurilor este determinată de faptul că angajații întreprinderii protestează.

Potrivit regulilor, în situația în care nu este verificată starea căii ferate, inițial este redusă viteza de circulație a trenurilor pe segmentul de cale ferată vizat, iar apoi se suspendă circulația.

Precizăm că pe 27 aprilie, Consiliul Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit în ședință pentru a discuta situația de la Calea Ferată din Moldova (CFM). Potrivit unui mesaj publicat ulterior de președinta țării, CSS a cerut guvernului să identifice bani pentru plata salariilor restante ale angajaților, dar și schimbarea directorului interimar al întreprinderii.

***

Angajații Î.S „Calea Ferată din Moldova” nu-și primesc salariile de mai multe luni. În unele raioane, lucrătorii căilor ferate au ieșit la proteste, dar așa și nu și-au primit banii. În luna decembrie anul trecut, mai mulți angajați ai CFM au fost trimiși în șomaj tehnic cu menținerea a 75 la sută din salariu.

Deputații au format o comisie specială căreia i-au încredințat să clarifice, ce se întâmplă la întreprinderea de stat CFM și care este situația financiară a acesteia. Începând de luni, 27 aprilie, feroviarii de la mai multe noduri din țară au anunțat că au intrat în grevă.

Mai multe detalii despre situația de la CFM și cum a ajuns întreprinderea să acumuleze datorii, AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: