Circumstanţele pretins ilegale din imaginile cu implicarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, nu şi-au găsit confirmare
Full Article 2 minutes read

Circumstanţele pretins ilegale din imaginile cu implicarea Procurorului General interimar, Dumitru Robu, nu şi-au găsit confirmare

Procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pentru examinarea acţiunilor pretins ilegale ale Procurorului General interimar, Dumitru Robu, manifestate prin acţiuni coruptibile, ca urmare a imaginilor video difuzate în unele surse mass-media, a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale pe acest caz, iar procesul penal inițiat a fost clasat.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, motivele care au stat la baza emiterii soluției de refuz în pornirea urmării penale sunt determinate de faptul că probele administrate nu confirmă faptul săvârșirii unor infracțiuni de corupţie sau conexe celor de corupție.

Decizia procurorului de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă în privința Procurorului General interimar, Dumitru Robu, poate fi contestată cu plângere procurorului ierarhic superior, în termen de 15 zile din momentul când s-a luat cunoștință de act.

***

Amintim că, în luna noiembrie, în presă a apărut o scurgere de informații în care este vizat procurorul general interimar Dumitru Robu. Este vorba desore o înregistrare video în care se vede cum acesta primește o sumă mare de bani. Autorul anonim a menționat că banii ar fi fost mită pentru a a influența soluționarea unui dosar, în care ar fi fost implicat un funcționar.

La rândul său, Robu a declarat într-un comunicat publicat pe site-ul Procuraturii Generale că a primit suma de 10 mii de euro pentru un automobil care aparține cumnatului său și care au fost transferați acestuia peste hotare. Dumitru Robu a mai spus că s-ar încerca manipularea opiniei publice și denigrarea sa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: