CNA: Fostul deputat Constantin Țuțu ar fi ajuns în România „călătorind pe jos”
Full Article 2 minutes read

CNA: Fostul deputat Constantin Țuțu ar fi ajuns în România „călătorind pe jos”

Fostul deputat din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Țuțu, ar fi intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Informațiile au fost publicate astăzi, 14 ianuarie, pe pagina de Facebook a Centrului Național Anticorupție (CNA).

„Potrivit răspunsului venit de la BNC Interpol Bucureşti, Ţ.C. figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetăţean român cu domiciliul în România. De asemenea, Interpol Bucureşti informează că s-a dispus unităţii de poliţie să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior”, se mai arată în comunicat.

Potrivit CNA, în răspuns se mai menţionează că cetăţenii români nu pot fi arestaţi în vederea extrădării sau extrădaţi, iar în astfel de cazuri autorităţile judiciare moldovene au posibilitatea de a solicita autorităţilor române recunoaşterea şi punerea în executare a hotărârilor penale sau transferul de proceduri penale.

Amintim că, la la 1 octombrie 2019, pe numele lui Constantin Țuțu a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogăţirii ilicite comise în perioada anilor 2014 – 2018. Ulterior, Interpol l-a inclus în lista persoanelor date în căutare internațională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: