Colegii lui Serghei Muntean, polițistul omorât la Aeroport, își vor lua rămas bun cu onoruri militare 
Full Article 3 minutes read

Colegii lui Serghei Muntean, polițistul omorât la Aeroport, își vor lua rămas bun cu onoruri militare 

Polițistul de frontieră Serghei Muntean, omorât pe 30 iunie la Aeroportul din Chișinău, va fi înmormântat pe 4 iulie la Volintiri, raionul Ștefan Vodă. Precizările au fost făcute pe 2 iulie de reprezentanții Poliției de Frontieră. Instituția a declarat că Serghei Muntean a fost „un om deosebit” și că „multe regrete rămân în urma trecerii la eternitate”. Se menționează că înainte de ceremonia de înmormântare, corpul neînsuflețit al polițistului de frontieră va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din Chișinău. Aici, colegii lui Serghei Muntean își vor lua rămas bun cu onoruri militare.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat pe 2 iulie că Serghei Muntean a fost „un om deosebit, un coleg de nădejde, un polițist de frontieră dedicat profesiei”. „Multe regrete rămân în urma trecerii la eternitate a eroului nostru, inspector post-mortem Muntean Serghei”, se arată într-o declarație a instituției.

Potrivit Poliției de Frontieră, ofițerul este de baștină din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă.

În subdiviziunea de frontieră, aflată în localitatea de baștină, a desfășurat și primele misiuni de control și supraveghere a frontierei de stat, din anul 2011 până la jumătatea anului 2015, ca mai apoi pe parcursul următorilor șapte ani să activeze în cadrul Direcției regionale EST. Ultima sa funcție, deținută de la începutul anului 2023, a fost de subofițer superior al Unității Control al Frontierei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău. În cei 12 ani de serviciu, Serghei Muntean s-a manifestat pozitiv, având multe rezultate marcante”, au spus reprezentanții instituției.

Se menționează că pe 2 iulie începând cu ora 18:00, inclusiv pe parcursul zilei de 3 iulie, corpul neînsuflețit al ofițerului se va afla la Ritus, sala de priveghi nr.4 (mun. Chișinău, str. Doina 193), unde cei ce l-au cunoscut își vor putea lua rămas bun.

Pe 4 iulie, începând cu ora 08:00, sicriul cu corpul neînsuflețit al polițistului de frontieră va fi adus la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (mun. Chișinău, str. Petricani 19). Aici, potrivit instituției de la frontieră, colegii lui Serghei Muntean își vor lua rămas bun cu onoruri militare.

Tot pe 4 iulie, începând cu ora 12.00, la biserica și cimitirul din satul Volintiri, raionul Ștefan Vodă, vor avea loc slujba de înmormântare și ceremonialul de depunere de flori.

Totodată, pe 4 iulie – la ora 11:00, la sediul Direcției regionale EST din orașul Ștefan Vodă vor fi pregătite microbuze – „pentru transportarea spre Volintiri a tuturor celor ce vor să fie alături de colegul nostru Serghei Muntean în ultimul său drum”, au precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.

***

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului a tras focuri de armă la Aeroprtul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în țară. La scurt timp, agresorul a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger. Atacatorul a fost rănit și, în prezent, se află în stare gravă la spital. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară Igor Ciofu au fost omorâți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: