Comisia Europeană recomandă deschiderea frontierelor UE din 1 iulie, însă nu pentru toți
Full Article 1 minutes read

Comisia Europeană recomandă deschiderea frontierelor UE din 1 iulie, însă nu pentru toți

Comisia Europeană a recomandat deschiderea frontierelor externe ale Uniunii Europene din 1 iulie și a chemat statele membre ale comunității să formeze lista țărilor, pentru cetățenii cărora vor fi scoase restricțiile. În același timp, din 15 iunie vor fi ridicate restricțiile de călătorie în interiorul comunității. 

Comisia Europeană menționează că situația epidemiologică în unele țări rămâne critică, de aceea este prematur să fie scoase toate restricțiile.

„Vor fi scoase restricțiile pentru statele care vor fi selectate de membrii UE, bazându-se pe datele privind situația epidemiologică și capacitatea autorităților de a adopta măsuri restrictive”, se arată pe site-ul instituției.

Pentru cetățenii țărilor pentru care nu vor fi ridicate restricțiile, Comisia propune crearea unor execepții, de exemplu pentru studenții care studiază în alte state.

De asemenea, Comisia Europeană propune ridicarea restricțiilor de călătorie, din 1 iulie, pentru Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia, „având în vedere că situația epidemiologică din aceste țări este similară sau mai bună decăt în UE”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: