Comisia Pre-Vetting: 2 candidați propuși de Parlament la funcții în CSM au promovat evaluarea
Full Article 2 minutes read

Comisia Pre-Vetting: 2 candidați propuși de Parlament la funcții în CSM au promovat evaluarea

Comisia Pre-Vetting anunță că doi candidați propuși de Parlament la funcții în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au promovat evaluarea. Este vorba despre Tatiana Ciaglic și Ion Guzun. 

Deciziile Comisiei au fost transmise candidaților și instituției responsabile de organizarea concursului, în cazul dat Parlamentul.

Tatiana Ciaglic și Ion Guzun au anunțat că acceptă publicarea deciziilor, care au fost plasate pe pagina web a Comisiei.

Potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022, orice decizia poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție, în termen de 5 zile din data recepționării.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, Comisia Pre-Vetting a încheiat audierea candidaților non-judecători la funcții în CSM, rămași concurs.

Din cei 12 candidați cu experiență profesională în domeniul dreptului sau în alt domeniu relevant, incluși în lista transmisă Comisiei Pre-Vetting de Parlament, la audieri au participat șapte candidați, întrucât doi s-au retras din concurs, alți doi nu au depus la timp declarația pentru 5 ani, nepromovând astfel evaluarea, iar un candidat a solicitat să fie evaluat fără a participa la audieri.

Prin urmare, până în acest moment, doi candidați au promovat evaluarea, patru candidați nu au promovat evaluarea, iar alți cinci candidați așteaptă deciziile Comisiei Pre-Vetting pentru a putea deveni eligibili pentru o funcție de membru în CSM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: