Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare
Full Article 1 minutes read

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare

Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare, informează Ministerul Sănătății. 

Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit în ședință, astăzi, 7 mai. Acești au analizat posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19.

În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat despre necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contingente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată cu lansarea platformei naționale de înregistrare la vaccinare, vor fi aprobate noile contingente care urmează să fie vaccinate împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății precizează că, la moment, continuă prima și a doua etapă de vaccinare, care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Amintim că, în Republica Moldova, campania de imunizare a început pe 2 martie. Până în prezent, peste 171 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost administrate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: