Compania Apple, amendată cu 27,4 milioane de dolari de către autoritățile franceze. Care este motivul
Full Article 2 minutes read

Compania Apple, amendată cu 27,4 milioane de dolari de către autoritățile franceze. Care este motivul

Compania americană de tehnologie Apple a fost amendată cu 27,4 milioane de dolari pentru că a încetinit în mod deliberat performanțele modelelor mai vechi ale telefoanelor iPhone fără a face acest lucru cunoscut utilizatorilor, informează Digi24, astăzi, 8 februarie.

Potrivit sursei citate, în 2017, Apple a confirmat că a încetinit performanțele unor modele de iPhone mai vechi printr-un update de soft, dar a spus că a făcut-o pentru a „prelungi durata de viață a dispozitivelor”. Unii utilizatori s-au plâns că telefoanele lor se închideau brusc și au acuzat compania că încetinește dispozitivele vechi pentru a-i convinge pe utilizatori să-și cumpere un model nou.

„Neinformarea consumatorilor a reprezentat, folosind omisiunea, o practică de business înșelătoare”, a declarat autoritatea franceză.

De când a confirmat practica în 2017, Apple a folosit-o pe mai multe modele de iPhone printre care iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, iPhone SE, iPhone 7 și 7 Plus, iPhone 8 și unele modele 8 Plus precum și unele modele de iPhone X care utilizează sistemul iOS 12.1 sau versiuni mai noi. Strategia a fost implementată și pentru iPhone XS, XS Max și XR cu sisteme iOS 13.1 sau mai noi.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: