Compania finlandeză Gasum confirmă sistarea livrărilor de gaze naturale din Rusia
Full Article 2 minutes read

Compania finlandeză Gasum confirmă sistarea livrărilor de gaze naturale din Rusia

Livrările de gaze rusești către Finlanda au fost oprite. Un anunț în acest sens a fost făcut de compania energetică de stat Gasum, în dimineața zilei de astăzi, 21 mai. Se întâmplă după ce Finlanda a refuzat să plătească gazul în ruble rusești.

„Începând de astăzi, pe durata sezonului estival care vine, Gasum va furniza gaz natural clienților săi din alte surse prin conducta Balticconnector. Stațiile de alimentare cu gaz Gasum vor continua să funcționeze în regim normal”, se arată într-un comunicat al companiei.

Anterior, Mika Wiljanen, CEO-ul companiei Gasum, a declarat că decizia Gazprom este „regretabilă”, însă a precizat că nu va exista nicio perturbare pentru consumatorii finali.

Rusia a tăiat, de asemenea, livrările de energie electrică către Finlanda.

Menționăm că Finlanda și-a depus oficial, alături de Suedia, candidatura pentru aderarea la NATO, în urmă cu două zile. Ulterior, Rusia a anunțat că va lua „contramăsuri corespunzătoare”.

Amintim că la sfârșitul lunii aprilie, Gazprom a suspendat livrările de gaze către Bulgaria și Polonia.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept „neprietenoase”, după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: