Compania poloneză PGNiG va livra gazul printr-un punct de intrare la granița moldo-ucraineană
Full Article 2 minutes read

Compania poloneză PGNiG va livra gazul printr-un punct de intrare la granița moldo-ucraineană

Compania poloneză PGNiG, cu care Republica Moldova a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale, e emis un comunicat de presă cu privire la subiectul livrării gazelor. Sursa citată menționează că gazul va fi livrat printr-un punct de intrare la granița moldo-ucraineană.

„Grupul PGNiG este profund angajat în principiul solidarității energetice, pe care îl percepem ca o condiție prealabilă pentru buna funcționare a pieței de gaze din Uniunea Europeană și din țările învecinate. Ghidați de acest principiu ne-am hotărât să participăm la licitația al cărei scop a fost furnizarea de urgență a gazelor Moldovei care a avut probleme cu livrările din Rusia”, a declarat Paweł Majewski, președintele Consiliului de Administrație al PGNiG SA.

Gazul va fi livrat printr-un punct de intrare la granița moldo-ucraineană. PST va coopera cu ERU Group, care este principalul partener al PGNiG în Ucraina.

„Credem că dificultățile actuale vor încuraja Moldova să-și diversifice sursele de aprovizionare cu gaze și să se integreze în continuare cu UE și să implementeze reglementările UE privind gazele”, a menționat Yaroslav Mudryy, managerul Partner la ERU Group.

Ca urmare a reducerii aprovizionării cu gaze, parlamentul Republicii Moldova a decretat stare de urgență pe 22 octombrie. Potrivit autorităților moldovenești, volumul de gaze transportat în comportă riscul perturbării funcționării sistemului de transport din cauza presiunii insuficiente în conductele de gaze.

Amintim că pe 25 octombrie a fost semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: