Companiile de taxi din Chișinău, verificate de autorități. Mai mulți taximetriști au primit amenzi (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Companiile de taxi din Chișinău, verificate de autorități. Mai mulți taximetriști au primit amenzi (VIDEO)

Pe data de 26 ianuarie oamenii legii au efectuat verificări în mai multe sectoare ale capitalei, la companiile de taxi, înainte de ieșirea pe străzile capitalei cât și în traficul rutier. Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, întru verificarea stării tehnice a mașinilor cât și respectarea măsurilor de control și combatere a infecției cu COVID-19.

Polițiștii au supus verificării circa 125 de mașini ce activează în compania de taxi din Chișinău. Au fost depistate contravenții cum ar fi: defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, amplasarea neautorizată pe vehicule a publicităţii, încălcarea regulilor de înmatriculare sau de înregistrare de stat a vehiculelor, conducerea unității de transport cu numărul de înmatriculare nedescifrabil, nestandardizat sau amplasat cu încălcarea standardului.

20 de șoferi de taxi care au admis astfel de încălcări au primit procese verbale fiind amendați în sumă totală cu 11 900 lei.

De asemenea a mai fost sancționat și un administrator al unei companii de Taxi cu amendă în sumă de 3000 lei. La momentul controlului au fost depistate cinci automobile ce n-au fost supuse testării tehnice în modul stabilit, fiindu-le interzisă exploatarea prin ridicarea plăcuțelor de înmatriculare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: