Comuniștii și socialiștii – împreună la parlamentare, împreună la alegerile din Adunarea Populară a Găgăuziei
Full Article 2 minutes read

Comuniștii și socialiștii – împreună la parlamentare, împreună la alegerile din Adunarea Populară a Găgăuziei

Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor vor participa în bloc electoral la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, care vor avea loc în această toamnă. Anunțul a fost făcut de către liderul PSRM Igor Dodon, pe 14 iulie.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri a Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

„Împreună cu Zinaida Greceanîi, președintele Parlamentului, deputați, președinți de raioane, consilieri raionali și locali, reprezentanți ai staffurilor regionale, am discutat despre rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Le-am mulțumit celor care au muncit în campania electorală. Am făcut un larg schimb de opinii, unde am menționat unele neajunsuri precum și multe aspecte pozitive. De asemenea, am decis ca Blocul Comuniștilor și Socialiștilor să participe la alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, care vor avea loc în această toamnă”, a anunțat Igor Dodon.

Alegerile din Adunarea Parlamentară a Găgăuziei urmau să se desfășoare în aprilie, însă au fost amânate pentru toamna lui 2021, din cauza pandemiei de coronavirus.

Adunarea Populară a Găgăuziei se compune din 35 de deputați aleși pentru un mandat de 4 ani, în circumscripții teritoriale uninominale prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei poate fi ales orice cetățean al Republicii Moldova cu drepturi electorale care a împlinit vârsta de 21 de ani și la momentul efectuării alegerilor locuiește pe teritoriul circumscripției electorale pe care o va reprezenta.

Din cele 35 circumscripții electorale, 17 sunt din raionul Comrat; 12 în raionul Ceadîr-Lunga și 6 în raionul Vulcănești.

***

Amintim că, în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a obținut 27,17% din sufragii. pe 13 iulie, formațiunile au anunțat că vor forma o singură fracțiune în parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: