Conceptul de modernizare a Pieței Centrale, votat de CMC. Proiectul urmează a fi realizat în doi ani
Full Article 1 minutes read

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale, votat de CMC. Proiectul urmează a fi realizat în doi ani

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale a fost votat de Consiliului municipal Chișinău. Proiectul urmează a fi realizat în circa 2 ani, iar costurile estimative sunt de 110 milioane de lei.

x

Costurile pentru proiectare vor putea fi asigurate din bani municipali, prin creditare sau cu implicarea agenților economici. Lucrările de proiectare sunt estimate la circa 3 milioane de lei și vor fi achiziționate prin concurs. Acestea vor începe din toamnă și vor dura până la 4 luni.

Conceptul de modernizare a Pieței Centrale presupune o îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț, inclusiv pentru facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusă, crearea condițiilor decente de muncă pentru comercianți, asigurarea condițiilor sanitare, antiepidemiologice și antiincendiare corespunzătoare pentru toți vizitatorii pieței, pentru personalul angajat și comercianți.

În contextul modernizării pieței se prevede, de asemenea, amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț (pe străzile Tighina, Mitropolit Varlaam şi Armenească), reamenajarea pieței avicole din str. Cărbunari, deschiderea de filiale ale Pieței Centrale în toate sectoarele capitalei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: